MIDWOR-LIFE INICIA LA DEMOSTRACIÓ INDUSTRIAL DE DWORs MÉS SEGURS I RESPECTUOSOS AMB EL MEDI AMBIENT

MIDWORLIFE, és un projecte cofinançat pel programa LIFE+ de la Comissió Europea que té com a objectiu reduir l’impacte sobre el medi ambient, la salut i la seguretat dels actuals DWORs (productes químics repel·lents de líquids) que s’utilitzen en la indústria tèxtil i les seves futures alternatives, analitzant el seu impacte mediambiental i les seves funcionalitats.

El passat dia 4 d’octubre, el projecte MIDWORLIFE va aconseguir una fita important del projecte en iniciar la demostració de DWORs alternatius a la planta de producció de la italiana Tintoria Finissagio 2000 (TF2000), empresa col·laboradora del projecte al costat d’altres 5 empreses d’acabats tèxtils i que realitzaran la validació industrial dels DWOR més segurs i més respectuosos amb el medi ambient.

El clúster italià de tèxtils tècnics, CSPOINTEX, va coordinar la demostració industrial amb TF2000. Experts de LEITAT (responsable de caracteritzar els teixits tractats amb els DWORs i d’analitzar l’impacte en la seguretat i el medi ambient) i experts de CETIM (responsables de l’anàlisi de cicle de vida dels DWOR) van participar en les proves.

Durant la prova a escala industrial, els experts van mesurar paràmetres del procés i van prendre mostres que serviran per analitzar els riscos, l’impacte ambiental i l’anàlisi de cicle de vida, així com les propietats tècniques dels teixits tractats.

Durant els mesos vinents, altres 5 empreses d’acabats tèxtils participaran en la demostració industrial en els seus centres productius europeus: 2 a Espanya, 2 a República Txeca i una altra a Itàlia. La validació inclou una comparativa dels DWORs alternatius amb els convencionals per obtenir evidències fermes de la seva viabilitat tècnica, així com la prova dels seus menors riscos i la seva menor impacte mediambiental.

Veure NP: B1_Industrial_demo_start_ES_ok

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.