Oportunitats de negoci reals al sector tèxtil – moda, avui. Què cal tenir en compte?

Ángela Méndez publica a Expansión un article sobre moda, empresa i emprenedoria. Tres idees que sovint queden en segon terme davant les grans cites de la moda mundial, el glamour que les acompanya i els personatges públics que hi assisteixen.

Més enllà d’aquesta imatge, cal mirar portes endins per poder veure les oportunitats de negoci, els nínxols de mercat i les sinèrgies que aquest sector pot aportar al nostre teixit empresarial.

L’article cita a Blanca Moro, professora d’iniciativa emprenedora de l’ISEM, que afirma que «encara que el grau de competitivitat és alt, hi ha camins per explorar sempre que els emprenedors siguin capaços d’identificar i atendre les necessitats concretes i no cobertes de clients específics». En resum, la innovació i l’originalitat són aspectes vitals en el sector tèxtil – moda.

L’exportació i la internacionalització són dos camins que, segons Moro, estan actualment oferint múltiples oportunitats: «Països emergents com Perú, Mèxic o Guatemala representen un clar atractiu per als nous empresaris», i afirma que també es dóna el cas contrari, és a dir, la implementació de models de negoci de l’estranger al nostre país, tot adaptant-los i aportant un nou valor diferencial. Privalia i BuyVip en són dos clars exemples.

Així mateix, hi ha àmbits d’activitat que semblen immunes a la crisi. Un d’ells és el sector de la moda i els complements de luxe, un dels 10 sectors econòmics on crear negoci avui

Cal tenir en compte, a més, tal i com va anunciar ja Tex4Future, el retorn de moltes de les produccions fins ara ubicades a l’Àsia a l’Arc Mediterrani (s’espera que la indústria tèxtil redirigeixi a Espanya, Portugal i el Marroc el 15% de la producció realitzada a la Xina), així com l’aposta pel teixits intel·ligents o la reorientació de la producció, per exemple als teixits d’ús tècnic o ecològics, fet que pot esdevenir una avantatge competitiva.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.