Primers passos per al futur clúster europeu de tèxtils d’ús tècnic

El projecte Textile 2020 neix amb la finalitat de promocionar i desenvolupar un world-class cluster de materials tèxtils avançats per a coordinar les activitats de la cadena de valor d’aquest sector a nivell europeu i definir una estratègia comuna com un element clau per accelerar el progrés tecnològic i l’accés als mercats a tercers països.

A més, pretén també implementar activitats internacionals que beneficiïn directament als membres del clúster, tot assegurant-ne l’impacte a llarg termini.

Entre les activitats previstes, a més de la constitució del clúster d’àmbit europeu, s’hi troben l’obertura d’una oficina a Brussel·les; la realització de quatre viatges oficials al Brasil, Japó i Corea del Sud, Tunísia i Canadà; la participació conjunta a fires internacionals i la realització de dos estudis sobre les necessitats del sector.

Per començar, el proper 9 d’octubre tindrà lloc a Lille (França) una primera sessió de coaching per als membres del projecte, que coincidirà amb la celebració, el 10 d’octubre, de l’esdeveniment Interclustering, que reunirà la major part dels clústers tèxtils europeus i la inauguració del nou centre d’investigació tèxtil a Lille, el CETI.

L’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils, el clúster català de tèxtils d’ús tècnic, és un dels nou socis que formen el consorci del projecte, que es completa amb el NFID – Nord France Innovation Development (França) i els clústers UP-Tex (França), Clutex (República Txeca), INNtex (Alemanya), NWTexnet (Regne Unit), Po.In.Tex (Itàlia), Techtera (França) i Fomentex (Comunitat Valenciana).

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.