TEXSTRA CELEBRA LA SEVA QUARTA REUNIÓ DE PROJECTE A MILÀ

L’AEI Tèxtils va participar en la quarta reunió del Projecte europeu TEXSTRA – Textile Strategy for Innovative Higher Education, cofinançat pel programa Erasmus +, que té per objectiu contribuir a la transferència de coneixements de recerca i innovació a estudiants i professionals del sector tèxtil mitjançant aprenentatge basat en projectes.

La quarta reunió del projecte europeu TEXSTRA– Textile Strategy for Innovative Higher Education es va celebrar el dimecres 8 de maig a Milà (Itàlia); organitzada per Material ConneXion Itàlia (MCI).

L’objectiu principal de la reunió era la revisió del progrés realitzat des de l’inici del projecte al setembre de 2017 i la planificació dels següents passos.

La reunió va començar amb l’actualització dels aspectes administratius del projecte per part del seu coordinador, INCDTP. La Universitat Tecnològica de Kaunas (KTU) va seguir amb una presentació de la versió final del ebook del projecte. El ebook està dirigit a estudiants de grau i s’ha preparat en base als resultats de l’estudi de necessitats realitzat anteriorment. Se centra en quatre grans temàtiques: materials tèxtils avançats, mètodes de producció avançats, economia circular i sostenibilitat i comerç electrònic. Aquest llibre s’utilitzarà en la propera escola de formació d’estiu i es publicarà al web del projecte. En els propers mesos també es traduirà als diferents idiomes oficials del consorci.

La Universitat de West Attica va presentar la versió operativa de la plataforma en línia que s’utilitzarà per al desenvolupament de pràctiques virtuals.

Aquestes pràctiques, en les quals podran participar estudiants d’enginyeria tèxtil de les universitats participants en el projecte, pretenen millorar el vincle entre les empreses i els centres universitaris mitjançant l’ús de metodologies basades en projectes i competicions virtuals com a vector de transferència d’innovació cap a les empreses.

El programa està obert al fet que les empreses presentin un o més reptes en els quals treballaran els estudiants, en equips, per proposar solucions i al final del termini cada equip presentarà el seu projecte juntament amb un petit pla de negoci.

A continuació, Material Connexion Itàlia va presentar un primer esborrany del material didàctic que el consorci està desenvolupant per al proper curs de formació d’estiu, que se celebrarà a Guimarães, Portugal, a mitjans de juliol de 2019. La Universitat del Minho va presentar la primera agenda i l’estatus de matriculació al curs. Les diferents universitats i institucions de investigació del consorci participaran com a formadors utilitzant els materials desenvolupats durant el projecte.

Seguidament, l’AEI TÈXTILS, com a líder de comunicació, va explicar el progrés en les activitats de difusió i comunicació del projecte.

Finalment, CRE.THI.DEV va presentar l’informe de progrés de qualitat del projecte i les recomanacions per revisar els lliurables.

Els objectius d’aquestes accions són promoure i contribuir a la transferència de coneixements de recerca i innovació a estudiants del sector mitjançant aprenentatge basat en projectes, contribuint a l’increment de l’eficiència i competitivitat de les petites i mitjanes empreses tèxtils europees.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.