ACTIVITATS DE L’AEI TÈXTILS A TECHTEXTIL

L’AEI Tèxtils, el clúster de tèxtils tècnics de Catalunya, va estar present a la principal fira a nivell mundial de tèxtils tècnics: TECHTEXTIL 2019.

La fira va tenir lloc del 14 al 17 de de maig a Frankfurt, juntament amb la fira TEXPROCESS.
En total, les dues fires varen comptar amb l’assistència de 1.818 expositors de 59 països i 47.000 visitants de 116 països.
Sis dels socis de l’AEI Tèxtils hi varen presentar els seus productes: ANTEX, C.P. ALUART, E.CIMA S.A.U, MARINA TEXTIL, MITSA i POLISILK.

Estands dels socis de l’AEI Tèxtils a TECHTEXTIL 2019
Durant la fira, els socis de l’AEI Tèxtils varen tenir la oportunitat de participar en reunions B2B amb empreses d’altres clústers membres del clúster europeu de materials tèxtils avançats EU-TEXTILE 2030. En total es varen organitzar més de 50 reunions.

Altres projectes en els que l’AEI Tèxtils participa, o lidera, també varen estar presents a Techtextil: LIFE-FLAREX, TEXSTRA i CONTEXT.

En relació al darrer projecte, la xarxa CONTEXT, liderada per l’AEI Tèxtils, va reunir a Techtextil 14 dels seus membres. Aquests, varen participar en una reunió, en la que es varen discutir les properes activitats de la xarxa, i a dues visites guiades, una a la Smart Textiles Microfactory de l’lnstitut de Tecnologia Tèxtil (ITA) de la universitat RWTH d’Aachen i l’altra a la Digital Textile Microfactory de l’Institut d’investigació tèxtil de Denkendorf (DITF).

Representants de l’AEI Tèxtils varen aprofitar la fira per a reunir-se amb diversos dels seus socis internacionals, com el clúster de tèxtils tècnics marroquí C2TM o el del Regne Unit NWTexnet.

Per altra banda, Ariadna Detrell, clúster manager de l’AEI Tèxtils, va participar al sopar de networking organitzat per les associacions alemanya IVGT, italiana TEXCLUBTEC i francesa CLUBTEX. Al sopar varen assistir-hi més de 180 representants d’empreses i organitzacions d’aquests tres països.
L’últim dia de fira, el divendres 17, el Centre Tecnològic Leitat, soci de l’AEI Tèxtils, va realitzar una presentació sobre eco-composites en el fòrum del Dornbirn Global Fibers Congress, moderat per Friedrich Weninger, director general de l’Institut Austríac de Fibres. La presentació la va fer Ruth Garcia, investigadora de Leitat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.