Convocatòria Horizon 2020: instrument PIME

L’instrument PIME forma part del programa Horizon 2020. És un fons permanentment obert amb quatre períodes específics d’accés al llarg de l’any, segons les diferents fases. Encara hi ha convocatòries previstes per a aquest any 2018 i es preveuen un total de 8 dates límit més durant els anys 2019 i 2020.

L’instrument està pensat per donar suport a projectes de recerca i innovació d’empreses. L’objectiu final és introduir al mercat un nou producte, servei o procés mitjançant una idea innovadora que tingui un gran impacte.

Hi poden participar totes les petites i mitjanes empreses amb seu a la UE o en països associats al programa Horizon 2020. Han de tenir menys de 250 treballadors i una facturació anual de no més de 50 milions.

A la darrera convocatòria un total de 16 empreses catalanes van resultar beneficiàries de la fase 1, rebent entre totes elles un total de 800.000,00€. Podeu consultar-les aquí.

Hi ha 3 fases diferenciades:

Fase 1: de la idea al concepte (concepció i avaluació de la viabilitat)

Fase en la qual es presenta i valora el concepte del projecte i la seva viabilitat.

Les empreses seleccionades en aquesta fase reben fins a 50.000€ per a dur a terme un estudi de viabilitat tècnic i comercial i un pla de negoci. Les empreses reben un servei de coaching empresarial (acompanyament) i mentoring (tutorització).

Aquesta fase té una durada de 6 mesos.

Les properes dates límit previstes per aquest 2018 són: 05 setembre 2018 i 07 novembre 2018.

Fase 2: del concepte al mercat

Es tracta de donar suport a les empreses a fer el pas del concepte al mercat. Les activitats poden incloure prototips, validacions, demostracions i proves, etc. Es pot aplicar directament a la fase 2 sense necessitat d’haver passat primer per la fase 1.

Les empreses seleccionades en aquesta fase reben un màxim de 2,5 M€ per projecte (dels quals la UE financia el 70%). En aquesta fase, les empreses també reben un servei de coaching empresarial (acompanyament) i mentoring (tutorització).

La propera data límit prevista pel 2018 és: 10 octubre 2018

Fase 3: comercialització

En aquesta fase no es proporciona finançament directe. El suport pot donar-se en forma de formació, enllaços a inversors, associacions i contactes.

Aquí podreu trobar tota la informació relativa a aquesta propera convocatòria i a les que vindran al 2019 i 2020.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.