Dornbirn Man-Made Fibers Congress (Dornbirn-MFC), del que l’AEI Tèxtils en forma part, ha fet públic el programa definitiu de la propera edició, que tindrà lloc els dies 10 a 12 de setembre.

"/>

Publicació del programa definitiu del Dornbirn Man-Made Fibers Congress

El Dornbirn-MFC és el principal congrés a nivell mundial en l’àmbit de les fibres químiques, que es celebra anualment a la ciutat austríaca de Dornbirn i que en aquesta ocasió comptarà amb la impartició de més de 100 ponències per part d’experts del sector.

En la seva 53a edició, el Dornbirn-MFC marcarà noves pautes en un món globalitzat en el que la xarxa de comunicacions està accelerant i intensificant enormement els canvis i els cicles. Aquests reptes en l’àmbit de l’economia i les finances estan esdevenint factors decisius per a l’èxit de la industria europea de fibres químiques. Aquests factors influeixen en el ritme de la innovació (temps d’arribada al mercat), l’eficiència (recursos, consum de matèries primeres, energia, sostenibilitat, reciclatge, etc.) i la competitivitat (preu per unitat, etc.). Això donarà lloc a nous sistemes de cooperació interdisciplinària i els anàlisis del cicle de vida de tota la cadena de processament guanyaran impuls.

La sessió plenària del dia d’obertura del Congrés s’iniciarà amb una presentació del President del Austrian Man-Made Fibers Institute, seguida d’una conferència del CIRFS (European Man-Made Fibers Association), amb el tema “La indústria europea de fibres químiques – reptes globals i canvis institucionals”. A continuació, es lliuraran els premis Paul-Schlack/Wilhelm Albrecht i tindran lloc les conferències de l’empresa Bionic Strategy i d’EDANA, que realitzarà una presentació sobre les oportunitats de la indústria de teles no teixides. La sessió finalitzarà amb la conferència “Determinació de l’eficiència de matèries tèxtils antimicrobianes”, a càrrec de la OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development).

Com a principal novetat en aquesta edició, destaca la introducció de les temàtiques Estratègies globals per al canvi, on es presentaran alguns exemples de factors decisius per a l’èxit i Tecnologies clau, on es debatran els darrers desenvolupaments en el camp dels acabats, recobriments, construcció de maquinària i desenvolupaments conjunts entre indústria i món acadèmic. Els altres temes del congrés seran Innovacions en fibres, Teles no teixides/filtració i Transport.

El Centre Tecnològic Leitat (membre de Tecnio), soci fundador de l’AEI Tèxtils, hi impartirà dues ponències, a càrrec de Marolda Brouta-Agnésa: Shear Thickening Materials for Protective Clothing i Functional Nonaparticles in Textile Finishing, ambdues dins el fòrum Tecnologies clau.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.