Cetemmsa ha creat, amb la col·laboració de l’Institut Guttmann, una màniga de samarreta que incorpora sensors per monitorar la rehabilitació de pacients que han patit un ictus.

"/>

Una màniga tèxtil sensoritzada permet monitoritzar la rehabilitació de pacients amb ictus

Els sensors, impresos a la superfície tèxtil, capturen els moviments del braç i envien la informació a un dispositiu extern, que pot ser un smartphone o un ordinador. D’aquesta manera, el pacient que, prèviament ha d’haver realitzat tot un procés de rehabilitació hospitalària intensiva, pot continuar el procés rehabilitador sense haver de desplaçar-se, i el terapeuta pot fer un seguiment dels resultats a distància.
 
El projecte, iniciat el 2009, té un pressupost proper al mig milió d’euros i ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACCIÓ.
 
Actualment, els sistemes de captura de moviment són complexes, costosos i amb una gran quantitat de cablejat. Existeixen sistemes basats en càmeres de vídeo que no permeten la monitorització fora de l’entorn hospitalari, o altres sistemes que fan ús de sensors inercials (externs) i que impliquen un cost més elevat.
 
El fet d’imprimir els sensors en un teixit permet disposar d’un dispositiu confortable i de baix cost. La previsió de CETEMMSA i l’Institut Guttmann és aplicar, en un futur, aquests sensors en teixits que cobreixin altres parts del cos.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.